Skip to main content

2014

Incidentencity Koeien in gracht Houten 2-3Net als in de voorgaande jaren zullen ook in 2014 de herkenbare brandweerincidenten, in LEGO uitgebeeld, weer centraal staan. Een uniek educatieve- en professionele vorm van brandweer voorlichting. Het incident met de brandende windmolen spreekt daarbij zeer tot de verbeelding. Steeds weer worden de laatste herkenbare incident onderwerpen ingebracht waarbij de brandweer een aandeel heeft gehad, Daardoor is het nooit hetzelfde en heeft het elke keer weer een ongekende hoge actualiteits- en herkenningswaarde. Leidend daarbij is vooral het Jeugdjournaal. In de afgelopen tien jaar tijd heeft de City al heel wat locaties aangedaan. Van open dag van de brandweer tot het grootste LEGO evenement van Nederland LEGOWORLD. Met trots kunnen wij zeggen dat de waardering altijd 100% was wat werd teruggekoppeld door zowel de organisatie als wel van de vele bezoekers. Voor de architecten alle reden om creativiteit, originaliteit en de actualiteit in te blijven brengen.

Edutainment, dat is leren, zonder je te vervelen. Daar gaat het vooral om bij IncidentenCity.nl en dat zal vooral zo blijven. Een zeer laagdrempelig educatief concept waarbij de prijsvraag "zoek de 23 incidenten" centraal staat. Het zet de deelnemers actief aan het werk in zowel beweging als gedachte. De grondgedachte erbij is; wat doet de brandweer nu zoal?

Ook dit jaar zal de City weer op de meest diverse locaties en soort evenementen te zien zijn. In de Agenda staan de nieuwe data en locaties waar wij te zien zullen zijn. De City als activiteit tijdens open dagen van de brandweer, hulpdienst of gewoon als onderdeel van een festiviteit, is niet alleen ongelooflijk uniek, maar biedt ook de gehele dag een doorlopende display. De prijsvraag die daarbij wordt uitgezet, een zoektocht langs alle incidenten, zorgt voor een zeer actieve en leerzame bezigheid. De jonge en oudere bezoekers zullen turen, zoeken, wijzen en elkaar aantikken als er weer een incident gevonden is. De uitkomst van de prijsvraag heeft altijd een relatie met de brandweer.
Ook in 2014 zal IncidentenCity bekende- en minder bekende incidenten op een speelse wijze onder de aandacht blijven brengen. Brandweervoorlichting vormgegeven vanuit de missie van de architecten Overeem en de Graaf.