Skip to main content

2013 TEXEL, SOEST, KAMPEN, TEXEL ETC. ETC.

Incidentencity Koeien in gracht Houten 1-310 jaar IncidentenCity.nl, wie had dat ooit gedacht. Het begon in 2004 met een onschuldige amateuristische display op LEGOworld in Zwolle met daarop verschillende incidenten opgebouwd uit LEGO steentjes. Centraal stond daarbij de brandweer inzet. Uiteindelijk ontwikkelde het zich tot een unieke educatieve- en professionele vorm van brandweer voorlichting. Door steeds de laatste herkenbare incident onderwerpen in te brengen, heeft het elke keer weer een ongekende hoge actualiteits- en herkenningswaarde. Sinds een paar jaar worden vooral de binnenlandse incidenten uitgelicht die te zien waren in het Jeugdjournaal. In de afgelopen tien jaar tijd heeft de City al heel wat locaties aangedaan. Van open dag van de brandweer, Reddingsbrigade, Koninginnedagen en evenement van Defensie. Met trots kunnen wij zeggen dat de waardering altijd 100% was wat werd teruggekoppeld door zowel de organisatie als wel van de vele bezoekers. Voor de architecten alle reden om creativiteit, originaliteit en de actualiteit in te blijven brengen.

Edutainment, dat is leren, zonder je te vervelen. Daar gaat het vooral om bij IncidentenCity.nl en dat zal vooral zo blijven. Een zeer laagdrempelig educatief concept waarbij de prijsvraag "zoek de 23 incidenten" centraal staat. Het zet de deelnemers actief aan het werk in zowel beweging als gedachte. De grondgedachte erbij is; wat doet de brandweer nu zoal?

Ook dit jaar zal de City weer op de meest diverse locaties en soort evenementen te zien zijn. In de Agenda staan de nieuwe data en locaties waar wij te zien zullen zijn. De City als activiteit tijdens open dagen van de brandweer, hulpdienst of gewoon als onderdeel van een festiviteit, is niet alleen ongelooflijk uniek, maar biedt ook de gehele dag een doorlopende display. De prijsvraag die daarbij wordt uitgezet, een zoektocht langs alle incidenten, zorgt voor een zeer actieve en leerzame bezigheid. De jonge en oudere bezoekers zullen turen, zoeken, wijzen en elkaar aantikken als er weer een incident gevonden is. De uitkomst van de prijsvraag heeft altijd een relatie met de brandweer.
Ook in 2013 zal IncidentenCity bekende- en minder bekende incidenten op een speelse wijze onder de aandacht blijven brengen. Brandweervoorlichting vormgegeven vanuit de missie van de architecten Overeem en de Graaf.