Skip to main content

2010 Cothen / Langbroek, Utrecht, Doorn, Lopik en Zwolle.

2010 01 16 007Ook in 2010 zullen zich weer overal incidenten voordoen die groot of klein van omvang zullen zijn. De architecten van de City gebruiken deze gebeurtenissen steeds weer om bezoekers bij te brengen dat brandweermensen overal en onder de meeste extreme omstandigheden hun werk verrichten.

Dit jaar staan er weer verschillende locaties op de kaart, waar de City haar incidenten mag uitstallen. 
In de Agenda staan de data en locaties waar wij te vinden zijn.

De unieke brandweer eductievorm van LEGOincidentencity draagt,  zowel bij kinderen als volwassenen, op een vernieuwende wijze bij aan de bewustwording van brandweerinzetbaarheid. Het zal ook in 2010 op een speelse wijze het werk van de brandweer onder de aandacht blijven brengen. Door herkenbare actuele incidenten daarvoor in te zetten wordt op een laagdrempelige wijze belicht dat het veelzijdig en uitdagend is.

De City als activiteit tijdens open dagen van de brandweer is niet alleen ongelooflijk uniek, maar biedt ook de gehele dag een doorlopende display.  De prijsvraag die daarbij kan worden uitgezet, een zoektocht langs alle incidenten, zorgt voor een zeer actieve leerzame  bezigheid.  De jonge en oudere bezoekers zullen turen, zoeken, wijzen en elkaar aantikken als er weer een incident gevonden is.  De uitkomst van de prijsvraag heeft weer een relatie met brandveiligheid.

De nieuwe incidenten displays zijn van 2010;

Instorting appartementencomplex in aanbouw naast de Bijenkorf (Rotterdam)
Binnenvaartschip overvaart veerpont (Nieuwer ter Aa)
Natuurbrandbestrijding (nieuwe brandweer specialisme)
Rietenkapbrandbestrijding boerderij (brandweer specialisme)
Grootschalig watertransport