Skip to main content

WILHELMINA KINDERZIEKENHUIS

De organisatie van de brandpreventie week in het Universitair Medisch Centrum Utrecht leek het een goed idee om brandweer LEGO in te zetten als ondersteuning bij de voorlichtingsdagen.  Tussen de rookmelders, brandblussers en voorlichting over hang- en sluitwerk nu dus ook ” incidentencity. Heel wat zieke kinderen in bedden en rolstoelen kwamen zich vergapen aan het LEGO. 

HARDENBERG

Op de clubdag van Lego vereniging www.deBouwsteen.com in Hardenberg, werd de dijkdoorbraak van Wilnis voor de eerste keer getoond. Een display omvang was alleen kleiner dan gebruikelijk. Zonder de inbreng van `meesterbouwer`Ron Schipper, was het toch weer een leuk plaatje.  Clubbijeenkomsten zijn altijd knus van opzet en bezoekers krijgen volop de kans de display´s te bekijken.

ZWOLLE LEGOWORLD

Elk jaar, zorgt de IBEMA als organisatie van LEGOworld voor een brandweervoertuig achter de stand van LEGOincidentencity. Dit maal een grote tankautospuit van het merk DAF. Een prachtige combinatie van speelgoed en werkelijkheid. Een van de nieuwe incidenten was de brand in de MontBlanc tunnel. Een inmens grootse berg van waaruit echte rook te voorschijn kwam en brandweervoertuigen naar binnen reden om de brand te lijf te gaan.