Skip to main content

2006 mei Houten, opendag Brandweer Houten

De organisatie van de brandweer opendag in Houten had met het aantrekken van LEGOincidentencity een echte primeur. Tussen de gebruikelijke immens grote brandweerauto’s en kinderspelletjes weer iets heel iets anders LEGO!

Om het wat meer body te geven, werd de Bouwsteen gevraagd dit onder de vlag van de LEGOvereniging te laten plaatsvinden. Het werd gelukkig positief beoordeeld en werden er enkele  brandweer- en politiebanners uitgeleend. Inmiddels was er weer redelijk gesleuteld aan de gebouwen van “LEGO incidenten city”, want stilstaan is achteruitgaan. Er werd  een gekraakt pakhuis aan toegevoegd en het stadion rigoureus intern verbouwd.  

Vriend André Overeem, brandweerman bij de post De Meern (Utrecht) en ook Bouwsteenclublid, had in één jaar tijd de voormalige hoofdpost van Utrecht aan de Vliegendhertlaan op schaal nagebouwd, Daarmee kreeg de city ook de status van regionale hoofdpost. Een enorm complex, dat met enorme passie verbluffend goed was nagemaakt. Overeem had in deze post zelf een van zijn brandweeropleidingen gevolgd.

2006 oktober Zwolle LEGOworld

Ook de city ontkwam in 2006 niet aan de enorme expansiedrift van incidenten. Hoe vervelend ook voor de betrokkenen, voor de bezoekers spraken ze  boekdelen. André Overeem, had kans gezien de voormalige hoofdpost van Utrecht aan de Vliegendhertlaan in de city te integreren. Ook Ron Schipper sloot weer aan met zeer gedetailleerde voertuigen en een prachtige doorkijkwoning met binnenbrand enscenering. 
Het hoogtepunt was het bezoek dat LEGOdirecteur Kjeld Kirk Kristiansen bracht aan LEGOincidentencity. Bijzondere waardering uitte hij voor de unieke combinatie van brandweerbouw creaties en het educatieve karakter.