Skip to main content

ZWOLLE LEGOWORLD

In 2002 stond ik tevergeefs met mijn zoontje voor de ingang van LEGOworld in Zwolle. Ik dacht daar, tegen beter weten in, wel even de toegangskaartjes te kopen. Dom natuurlijk, want alle kaartjes waren al uitverkocht. Hevig gefrustreerd zijn wij toen maar weer huiswaarts gegaan, Ik beloofde mijn zoon beterschap in 2003. Dat jaar dus een nieuwe poging maat nu wel met toegangskaartjes.

Onvoorstelbaar wat men daar allemaal tentoonstelde. Grootse bouwwerken, minutieuze modellen en alles wat daar tussen zat. Mijn liefde voor de steentjes kwam na 32 jaar weer spontaan boven drijven. Ik zag weer zo veel oude LEGO modellen, die mij herinnerden aan vroeger. Ter plaatse lied ik mij schrijven als nieuw lid van de LEGO vereniging “de Bouwsteen”. Wat mij toen bijzonder aantrok, waren de brandweervoertuigen, Heel eenvoudig van opzet en zo herkenbaar aan de rode bumpers met zilveren omranding. Die wagens wilde ik ook weer gaan maken. Alleen had ik daarvoor onvoldoende specifieke stenen. Ik kocht daarom bij wat standjes de meest specifieke steentjes.

Het lidmaatschap bood ook de mogelijkheid om  met de bus vol met andere clubleden naar Billund af te reizen.  Het Mekka van de LEGO. Een wereldreis zo zou blijken. We brachten een bezoek aan LEGOLAND, de fabriek en keken in het eigen LEGO museum.  Maar vooral vel praten met mensen van de club. Omdat clubleden een display mogen tentoonstellen op LEGOworld, besloot ik weer creatief en vooral actief te gaan worden met LEGO. Een mooi onderwerp daarvoor was natuurlijk: de brandweer. Eindeloos werd er tot diep in de nacht gefreubeld. En het resultaat mocht er wezen. Een kleine stad met allerlei incidenten waarbij de brandweer betrokken was. Wat daarin natuurlijk voorkwam waren de brandweervoertuigen met de rode bumpers en de zilveren omranding. Het begin van LEGOincidentencity.