Skip to main content

2017 WILNIS, ALMERE, GOES, ZEGVELD.???

IncidentenCity matrix bord ongeval omgereden A9 resizeIncidenten zijn veelal onvoorspelbaar en hebben veel persoonlijke en maatschappelijke impact. Ze ontstaan veelal door menselijk handelen, falende techniek of helaas soms ook doelbewust. Wie zou bedenken dat er een matrixbord op de A9, ter hoogte van Amsterdam Zuid, zou omvallen met dodelijke afloop of de Arriva trein die ontspoorde na een botsing met een melkwagen in Winsem. Dat gebeurt niet, bestaat niet meer, niets is meer uit te sluiten. Mensen steken doelbewust een historische watermolen uit 1830 in Zuilen in brand en rijdt een automobilist zich in op het Shell tankstation in Andel met alle desastreuze gevolgen.

In de laatste maanden van het jaar waren er weer een aantal spraakmakende incidenten. Opvallend daarbij was zeker een nagenoeg onbereikbare torenbrand in de kerktoren van Weesp en het ongeval met de TESLA in Baarn. In alle gevallen kwam de brandweer als hulpdienst ter plaatse en deed wat in het vermogen lag om het zo snel en veilig mogelijk te bestrijden. Niet gek dus dat een opinieonderzoek onder 25.000 mensen in vijftien Europese landen opleverde dat Brandweerlieden het meest betrouwbare imago hebben van alle beroepen. IncidentenCity.nl zal ter lering ook in 2017 weer de meest actuele- en herkenbare brandweerincidenten in LEGO nabouwen en op de display inschuiven. Een unieke educatieve-, en attractieve vorm van brandweer voorlichting voor elke event en elke leeftijd. Daar de actualiteit op de voet te volgen zal de grootste mini rampenstad van Nederland nooit hetzelfde zijn en heeft het elke keer weer een ongekende hoge actualiteits- en herkenningswaarde. Leidend daarbij is vooral het Jeugdjournaal en het NOS journaal. In de afgelopen 14 jaar tijd heeft de City al heel wat locaties aangedaan. Van open dag van de brandweer tot expositie inbreng in het PIT museum (brandweer, politie en ambulance) in Almere. De waardering hierbij altijd 100%, iets om bijzonder trots op te zijn. Voor de architecten alle reden om creativiteit, originaliteit en de actualiteit in te blijven brengen.

Wil jij IncidentenCity.nl ook als publiekstrekker op jouw event? Neem dan snel contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In de Agenda staan definitieve data en locaties waar wij exposeren.. Er is maar één IncidentenCity.nl beschikbaar. Laat je dus niet teleurstellen en boek tijdig.