Skip to main content

2021 Lunteren, Houten, Borculo, Almere en ???

metro op walvis staart in rotterdamBijzonder mag IncidentenCity wel genoemd worden.  Al 18 jaar worden Deense blokjes en andersoortige onderdelen ingezet om het werk van de brandweer zo laagdrempelig mogelijk onder de aandacht te brengen.  Alles zonder enige sensatie en puur van opzet. Om die reden zal het ook in 2021 weer voor elk kind niet alleen indrukwekkend zijn door de grote omvang,  maar ook veilig om naar te kijken. Alles zoveel mogelijk gelijkend opgebouwd naar de werkelijkheid voor zover  haalbaarheid is. Een actieve en unieke educatieve werkvorm om kinderen (en hun ouders) te leren wat de brandweer zoal doet. Helaas was het COVID-19 virus in 2020 ook voor IncidentenCity een grote spelbreker. Op een tweetal evenementen na, werd alles geannuleerd. Hopelijk zal de grootschalige vaccinatie hierin voor 2021 eindelijk weer verandering brengen. 

IncidentenCity actualiseert zich, ondanks de evenementenstilte, nog steeds continu als de actualiteit daartoe aanleiding geeft. Daarbij worden bij voorkeur spraakmakende Nederlandse incidenten nagebouwd, die in het Jeugdjournaal te zien zijn geweest. Maar ook andere minder grote gebeurtenissen komen hiervoor in aanmerking. Juist die verscheidenheid, verschil in omvang en de educatieve insteek doet steeds iets met de architecten- en bouwers André Overeem en Evert de Graaf.  Beide worden telkens opnieuw geprikkeld en uitgedaagd om er weer iets gelijkends, educatiefs en indrukwekkends van te maken. De actualiteit is daarbij altijd leidend voor de grootste mini rampenstad van Nederland en daarmee nooit hetzelfde. Het heeft bij elke bijeenkomst altijd opnieuw een ongekende hoge actualiteits- en herkenningswaarde. Of het nu de metro betreft op het station in Spijkenisse die doorreed en tot stilstand kwam bovenop op het walvisstaart (4 nov.), een brand bij één van de twee zendmasten (Den Haag 4 mei),  ambulance assistentie afhijsen van een COVID-19 patiënt met een hoogwerker  in beschermende kleding (24 dec. Maasland) ,  De brandweer komt altijd en helpt waar mogelijk. Ongeacht waar, wanneer en  hoe laat.  Daar staat het werk van de vele vrijwillige- en beroeps brandweer voor. Die insteek en passie zal IncidentenCity weer, zodra dat veilig kan, in 2021  uitgedragen op alle andere plaatsen waar wij worden uitgenodigd. .  

Wil jij IncidentenCity.nl ook als publiekstrekker op jouw event? Neem dan snel contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   In de Agenda staan vastgelegde data en locaties waar wij exposeren.. Er is maar één IncidentenCity.nl beschikbaar, dus laat je niet teleurstellen en neem zo vroeg mogelijk contact op. IncidentenCity is een privé initiatief en wordt niet de LEGO ondersteund. Het bestaat en kan het actueel blijven houden op basis van gevraagde onkostenvergoeding bij expositie.