Skip to main content

2022 BORCULO, Sneek, Houten, Oostende, Montfoort EN ???

IncidentenCity_2022_hoogwerker_brandweer_kantelt_op_N209.jpgNa een lange en turbulente Covid-19 periode, mag ook IncidentenCity  eindelijk weer onder de mensen komen. Bijzonder mag IncidentenCity wel genoemd worden.  Al vanaf het eerste jaar in 2004,  worden daarbij de  Deense blokjes ingezet om het werk van de brandweer zo laagdrempelig mogelijk onder de aandacht te brengen.  Alles zonder enige sensatie en puur van opzet. Met een volledig geactualiseerde en aangepaste display zal het ook in 2022 weer voor elk kind niet alleen indrukwekkend zijn door de grote omvang,  maar ook veilig om naar te kijken. Alles zoveel mogelijk gelijkend opgebouwd naar de werkelijkheid voor zover  dat realiseerbaar is. Een actieve en unieke educatieve werkvorm om kinderen (en hun ouders) te leren wat de brandweer zoal doet.

IncidentenCity heeft zich ondanks alle beperkingen in de achterliggende periode blijvend aangepast als de actualiteit daartoe aanleiding gaf. Ook in het 19e jaar blijven wij weer spraakmakende Nederlandse incidenten nabouwen, die in het Jeugdjournaal te zien zijn geweest of genoemd. Maar ook andere minder grote gebeurtenissen komen hiervoor in aanmerking. Juist die verscheidenheid, verschil in omvang en de educatieve insteek doet steeds iets met de architecten- en bouwers André Overeem en Evert de Graaf.  Beide worden telkens opnieuw geprikkeld en uitgedaagd om er weer iets gelijkends, educatiefs en indrukwekkends van te maken. De actualiteit is daarbij altijd leidend voor de grootste mini rampenstad van Nederland en daarmee nooit hetzelfde. Het heeft bij elke bijeenkomst altijd opnieuw een ongekende hoge actualiteits- en herkenningswaarde. Of het nu de door een gasexplosie verwoeste woning in Oldenzaal betreft (4 april), de afgebroken bomen tijdens storm Eunice (21 febr.) of de heidebrand in Sint-Oedenrode (24 maart), de brandweer komt altijd en helpt waar mogelijk. Ongeacht waar, wanneer en  hoe laat.  Daar staat het werk van de vele vrijwillige- en beroeps brandweer voor. Die insteek en passie zal IncidentenCity ook in 2022 uitgedragen op alle plaatsen waar wij zullen exposeren.  

Wil jij IncidentenCity.nl ook als publiekstrekker op jouw event? Neem dan snel contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   In de Agenda staan vastgelegde data en locaties waar wij exposeren.. Er is maar één IncidentenCity.nl beschikbaar, dus laat je niet teleurstellen en neem zo vroeg mogelijk contact op. IncidentenCity is een privé initiatief en wordt niet de LEGO ondersteund. Het bestaat en kan het actueel blijven houden op basis van gevraagde onkostenvergoeding bij expositie.