Skip to main content

2023 Katwijk aan Zee, Utrecht, Woudenberg, Hengelo en ….?

2023 Katwijk aan Zee, Utrecht, Woudenberg, Hengelo en ….?Al 20 jaar lang vertellen de ontelbare Deense speelgoedblokjes van IncidentenCity op een unieke wijze het verhaal van het werk van de brandweer. Laagdrempelig, actueel en zo realistisch mogelijk nagebouwd. Waar de City ook exposeert, overal is het dringen geblazen. IncidentenCity is niet voor niets uniek in de wereld. Van enige sensatie is nooit sprake, want waar het om gaat is enkel het uitdragen van het veelzijdige werk dat wordt uitgevoerd. Te zien is o.a. de brand van de monumentale congregatiekapel van de Lambertuskerk in Veghel, viel op de snelweg A1/A50 een zeer lang buisdeel van een windturbine van de oplegger af, werd een wooncomplex in Bilthoven getroffen door twee gasexplosies waardoor het compleet opengereten werd en brandden 14 geparkeerde stadsbussen uit op een rangeerterrein in Utrecht. De display zal  ook in 2023 weer voor elke bezoeker niet alleen indrukwekkend zijn door de grote omvang van 23m2,  maar ook omdat veel rijdt, knippert en draait. Alles zoveel mogelijk nagebouwd naar de werkelijkheid, voor zover dat realiseerbaar is. Het is een actieve en unieke educatieve werkvorm om kinderen (en hun ouders) vooral onbewust te laten leren wat de brandweer zoal doet. Daarnaast legt IncidentenCity met de educatie insteek ook een directe link met het onderwerp “Brandveilig Leven” thuis. Binnen de VeiligheidsRegio Utrecht werkt het nauw samen met preventiemedewerkers die in gesprek gaan met de uitkomst van de slagzin op het wedstrijdformulier. 

IncidentenCity is heel bijzonder. Zodra de actualiteit daartoe aanleiding geeft wordt het incident nagebouwd. Voorwaarde is wel dat het in Nederland moet hebben plaatsgevonden. Maar ook minder grote gebeurtenissen komen hiervoor in aanmerking als ze uitzonderlijk zijn. Juist die verscheidenheid, verschil in omvang en de educatieve insteek doet nog steeds iets met de architecten- en bouwers André Overeem en Evert de Graaf.  Zij worden nog steeds opnieuw geprikkeld en uitgedaagd om zo snel mogelijk na het incident weer iets gelijkends, educatiefs en indrukwekkends van te maken. De actualiteit blijft daarmee altijd leidend voor de grootste mini rampenstad van Nederland en daarmee nooit hetzelfde zijn. Net als in voorgaande jaren zal het daarmee ongetwijfeld ook in 2023 weer voldoende media aandacht opleveren. De brandweer komt altijd op bij alarmering en helpt waar mogelijk. Ongeacht waar, wanneer, voor wat en hoe laat.  Daar staat het werk van de vele vrijwillige- en beroeps brandweer voor. Die insteek en passie zal IncidentenCity ook in 2023 uitgedragen op alle plaatsen waar wij zullen exposeren.  

Wil jij IncidentenCity.nl ook als publiekstrekker op jouw event? Neem dan snel contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   In de Agenda staan vastgelegde data en locaties waar wij exposeren.. Er is maar één IncidentenCity.nl beschikbaar, dus laat je niet teleurstellen en neem zo vroeg mogelijk contact op. IncidentenCity is een privé initiatief en wordt niet de LEGO ondersteund. Het bestaat en kan het actueel blijven houden op basis van gevraagde onkostenvergoeding bij expositie.